GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Martin Falkenby: Grattis demokratin – Trelleborgs Allehanda öppnar sajten för alla

Inför valet blir trelleborgsallehanda.se öppen för alla. Därmed ges alla röstande möjlighet att läsa på och fatta ett mer välgrundat beslut på valdagen. Samtidigt låser vi vår succé TA Live.
Martin FalkenbySkicka e-post
Krönika • Publicerad 1 augusti 2022
Martin Falkenby
Detta är en personligt skriven text i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Martin Falkenby
Martin FalkenbyFoto: Tomas Nyberg

Sedan april har vi haft ett topperbjudande till 16-25-åringarna. Dessa har kunnat teckna en digital prenumeration av TA helt gratis. Glädjande nog har flera hundra unga människor nappat.

Nu tar vi, tillsammans med övriga tidningar inom Gota Media, det ett steg längre och erbjuder en gratisprenumeration under en begränsad tid, med start 1 augusti.

Som ni säkert vet har jag under mina sju år som TA:s chefredaktör slagits för att vi inte ska ge bort vårt innehåll. De flesta artiklar har därför varit enbart för våra prenumeranter. Journalistik kostar att producera och därmed att konsumera. I det avseendet utgör ett reportage eller en artikel ingen skillnad mot ett juicepaket eller en brödlimpa. Vi måste ta betalt för att fortsätta existera.

Jag har kvar samma inställning.

Så varför ger vi bort materialet nu?

För det första handlar det om det demokratiska ansvaret. Som jag inledde med ges nu alla röstande en möjlighet att läsa på och fatta ett mer välgrundat beslut på valdagen. Det tjänar alla på.

Dagens Nyheter var vad jag vet först med att tillgängliggöra sitt innehåll på liknande vis inför valet 2018. De fick bra respons. Med det i ryggen och vår lyckade ung-kampanj som kickade igång i våras känns det tryggt att gå vidare.

För det andra måste vi marknadsföra vårt innehåll. De flesta av er som någon gång handlat i en mataffär har ibland fått ett smakprov på ett nytt bröd eller en juice. Har man som konsument inte provat produkten tidigare kan det vara svårt att frångå sin vanliga inköpslista.

Så förhoppningsvis, när våra nya prenumeranter har fått smak av TA stannar de kvar – precis som så många andra. För ju fler som prenumererar desto bättre förutsättningar till bra lokaljournalistik även under kommande mandatperiod. Och kom ihåg att det bara är Trelleborgs Allehanda som bevakar Trelleborgs kommun.

Beakta att det handlar om ett tillfälligt erbjudande. Sista chansen att registrera sig för en gratisprenumeration i tre månader är 14 september.

Samtidigt som vi öppnar sajten för alla – om man registrerar sig – väljer vi att stänga TA Live. Den har blivit många läsares naturliga följeslagare och är i princip dagligen den ”artikel” som är populärast.

Nu krävs det en prenumeration för att ta del av innehållet. Är du inte prenumerant men vill läsa, ta då tillfället i akt och teckna en gratisprenumeration.

Vår succé med TA Live har för övrigt lockat andra nyfikna lokaltidningar i landet till Trelleborg för att dra lärdom. Flera ligger i startgroparna för ett liknande nyhetsflöde. Kul!