Annons

Martin Falkenby: Därför startar vi Lunchkollen – trevlig läsning och smaklig spis

Smaken är som baken. Så varför ska Trelleborgs Allehanda börja testa restaurangluncher? Det finns många goda skäl till det.
Martin FalkenbySkicka e-post
Krönika • Publicerad 27 maj 2023 • Uppdaterad 29 maj 2023
Martin Falkenby
Detta är en personligt skriven text i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Nästa vecka är det premiär för Lunchkollen. Utbudet av mat är en viktig fråga för både invånare och besökare. Bra utbud till skäligt pris ger ökad trivselfaktor.

Matrecensioner utgår från kundens perspektiv. När det blir allt högre omkostnader behöver vi få reda på vad vi får för pengarna.

Annons

Intresset för den här typen av guider är stort. Nyligen introducerade vi Matprisjakten, där vi varje vecka jämför priset på sju olika matvaror hos våra lokala butiker, och det har snabbt blivit en av veckans mest lästa artiklar. Uppenbarligen fyller Trelleborgs Allehanda ett behov även i det fallet.

Samma sak är det när vi testar fastlagsbullar, pizzor och festivalmat: intresset är stort. Vi vill inte köpa grisen i säcken och det ska heller ingen behöva. Lunchkollen fyller samma funktion.

”Lunchkollen innebär att fler kommer att prata om restaurangutbudet och fler kanske får upp ögonen för ett matställe som man inte tidigare kände till.”

Nyligen kunde vi rapportera att krögarna i Trelleborg är pressade av lågkonjunkturen. Men är det då rätt att introducera Lunchkollen när branschen är i kris? Självklart är det rätt! Återigen: vi utgår från kundens perspektiv. Den som unnar sig en utelunch vill veta om man får valuta för pengarna.

Samtidigt är jag övertygad om att Lunchkollen innebär att fler kommer att prata om restaurangutbudet och fler kanske får upp ögonen för ett matställe som man inte tidigare kände till.

Recensionerna har ingen byline eftersom vi testar anonymt. På så vis kan vi säkerställa att krögarna inte anstränger sig extra mycket för att få ett fint betyg.

För betyg blir det. Restaurangen får allt mellan en och fem palmer, ett betyg som sätts utifrån matens kvalitet, service och hur prisvärd maten är. Det är viktigt att poängtera att den som testat en lunch inte har smaklökar på avancerad nivå. Absolut inga snobberier, men det finns ett stort matintresse och gedigen restaurangvana.

Förutom betyg publiceras fakta om restaurangen, bilder på maten och en informativ text om upplevelsen.

Trevlig läsning och smaklig spis!

Annons
Annons
Annons
Annons