Annons

Martin Falkenby: Martin Falkenby: Därför går Trelleborgs Allehanda live – nu startar TA Live

Som första lokaltidning i Sverige startar vi ett dagligt nyhetsflöde i det vi kallar TA Live. Det ger nya möjligheter för oss, men framför allt för dig som läsare. Så häng med – tisdag morgon kör vi!
Martin FalkenbySkicka e-post
Trelleborg • Publicerad 8 mars 2021
Martin Falkenby
Detta är en personligt skriven text i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Martin Falkenby, chefredaktör
Martin Falkenby, chefredaktörFoto: Tomas Nyberg

Försommaren 2019 testade vi ett nytt sätt att förmedla nyheter. Nu är vi redo att sjösätta projektet på allvar.

Med TA Live kommer du närmare nyhetsflödet och vi kommer närmare dig.

Annons

Det handlar om en snabbare nyhetsrapportering och ett personligare tilltal. Som läsare kan du reagera på det som publiceras och interagera med oss och andra läsare.

De två dagar vi testade för snart två år sedan gav verkligen mersmak. Även om vi gick ut med att det just var ett försök hängde många av er på och vi fick mängder med kommentarer på innehållet. För det finns ett stort engagemang hos er läsare och det vill vi ta tillvara på och uppmuntra.

Det är också en av de viktigaste anledningarna till varför vi tror på det här.

På frågan varför vi genomför detta finns många svar att ge.

Det handlar om att vi får ut nyheter snabbare. Vi får en öppnare dialog och breddar vårt nyhetsflöde. Vissa vardagliga saker kanske vi på redaktionen bedömer inte vara värda en artikel, men för många här på Söderslätt är de ändå intressanta att ta del av.

Ni får också en bättre inblick i vår vardag.

”Ambitionen är att skapa ett lokalt nav för nyheter och en självklar mötesplats för en sansad och konstruktiv dialog medborgare emellan. Lyckas vi är det min övertygelse att vårt samhälle blir bättre och just det ligger i den här tidningens huvudsakliga uppdrag.”

Det är fler lokaltidningar som visat intresse för den här typen av nyhetspresentation. Men vad jag vet är vi först ut, och vi ser TA Live som mycket mer än bara en ny plattform för nyheter.

Vår ambition är att skapa ett lokalt nav för nyheter och en självklar mötesplats för en sansad och konstruktiv dialog er medborgare emellan. Lyckas vi är det min övertygelse att vårt samhälle blir bättre och just det ligger i den här tidningens huvudsakliga uppdrag.

Allt fler använder digitala kanaler i sin vardag och för Trelleborgs Allehanda innebär det möjligheter. TA Live inbjuder till möten människor emellan och det är även positivt för våra annonsörer. För annonser är en viktig del av en tidnings ekonomi då dessa intäkter går till den lokala journalistiken som berikar dig som läsare.

”TA Live är en av dessa plattformar och den blir bättre ju fler som tar del av den och som engagerar sig. Så häng med in i en ljusare framtid.”

Till en början är TA Live tillgängligt och öppet för alla. Hur det blir framöver får framtiden utvisa. Det vi vet är att allt fler är beredda att betala för journalistik, särskilt för kvalificerat innehåll som inte finns tillgängligt någon annan stans. Det ser vi också i våra prenumerationssiffror där de digitala abonnemangen har ökat rejält de senaste åren.

Annons

Och nej, vi glömmer inte papperstidningen. Den är fortsatt viktig för många och så även för oss. Men vi måste vara i takt med tiden och fortsätta att utvecklas, få fler att ta del av vårt innehåll oavsett plattform. TA Live är en av dessa plattformar och den blir bättre ju fler som tar del av den och som engagerar sig. Så häng med in i en ljusare framtid.

Annons
Annons
Annons
Annons