Annons

Martin Falkenby: Martin Falkenby: 900 nya läsare i augusti – all anledning att fira

Det finns all anledning för Trelleborg att fira i helgen, att gå ut på gatorna och sprida glädje. På knappt fyra veckor har drygt 900 trelleborgare tecknat en prenumeration på TA. Wow!
Martin FalkenbySkicka e-post
Krönika • Publicerad 27 augusti 2022 • Uppdaterad 2 september 2022
Martin Falkenby
Detta är en personligt skriven text i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Martin Falkenby, chefredaktör.
Martin Falkenby, chefredaktör.Foto: Tomas Nyberg

Vi ser hur allt fler läsare tar till sig nyheter i våra digitala kanaler. Vid årsskiftet utgjorde de digitala prenumeranterna 22 procent av prenumerationsstocken. Vid senaste månadsskiftet hade den procentsatsen stigit till 30 procent. Och då är den totala upplagan samma.

Här ser vi en stor potential. För under augusti har nya prenumeranter strömmat in.

Annons

Den 1 augusti öppnade vi trelleborgsallehanda.se för alla. Då lanserade vi erbjudandet om ett kostnadsfritt digitalt konto som gäller i tre månader. Kontot sägs upp automatiskt om läsaren inte nappar på något av våra förlängningserbjudanden.

Drygt 900 trelleborgare har alltså registrerat sig för att ta del av vår enklaste digitala prenumerationsform: digital bas. Ett fantastiskt resultat! Att fler initialt kan ta del av vår journalistik är viktigt i ett företag som drivs av den publicistiska idén.

Det finns flera anledningar till den lavinartade tillströmningen. En är att det är enkelt att registrera sig. Allt som krävs är personnummer och e-postadress.

En annan är vår satsning på kvalitetsjournalistik och att vi är nära dig som läsare.

Bland sommarens mest lästa artiklar är vårt avslöjande om klädbutiken som dolde en enorm bedrägerihärva.

Vi har berättat om en kvinna som flyttade in i en nyrenoverad lägenhet, men där problemen var av en sådan omfattning att hon blev utbränd.

Vi tog reda på hur mycket dyrare maten har blivit och i vilken butik du handlar billigast.

Lägg till den populära följeslagaren TA Live, våra duktiga badkorrar som har hållit koll på vattentemperaturen för alla badsugna och mängder av läsvärda artiklar, reportage och personporträtt.

Men framför allt vittnar floden av nya prenumeranter om ett stort engagemang för lokalsamhället. Bra där! Jag hoppas verkligen att ni hänger kvar efter att gratiserbjudandet har gått ut.

För det är inte bara i samband med ett val som det finns ett intresse för de lokala frågorna. Vi arbetar hårt för att förklara en komplicerad värld. För komplex är den. Och vi vill hjälpa dig som läsare att förstå.

Annons

I dessa valtider är det många som hör av sig till oss och vill ha uppmärksamhet för sin sak. Men hur mycket man som politiker eller engagerad medborgare än vill få ”sin” fråga publicerad i artikelform så måste vi fatta beslut som grundar sig i journalistiken. Vi tar ingen hänsyn till den som skriker högst, eller hör av sig först, eller är annonsör, eller är prenumerant. Vårt uppdrag är att spela en betydelsefull roll för att hålla demokratin levande. Det gör vi genom att informera dig som läsare och underlätta din vardag.

Förresten kan jag redan nu avslöja att vi kommande vecka presenterar en ny opinionsmätning inför valet. Men först ska vi ut och fira!

Aktuellt

Veckans

Möten

Vad kul det var att träffa så många av er under Palmfestivalen. På några få timmar fick vi många nyhetstips, vi hade många bra diskussioner och fick ytterligare bekräftat att intresset för den lokala tidningen är stort.

Nykomling

Melodikrysset brukar vara en trivsam tradition på lördagarna, så även i vårt hem. Det folkkära krysset har funnits sedan 1965 och letts av Peter Granberg, Bengt Haslum, Bo Schedin och Anders Eldeman.

I veckan tog Anna Charlotta Gunnarson och Annika Jankell över efter pensionerade Anders Eldeman. Det blev verkligen lyckat premiäravsnitt.

Första låtvalet markerade en ny tid: Kicki Danielssons röst och så första versraden ”Vi låser dörren in till damernas”. En härlig blinkning till krysspatriarkatet.

Planering

I veckan satte vi de sista planerna inför valspurten. Vi hoppas kunna erbjuda många intressanta och läsvärda inslag. Och kanske även den del rörliga inslag på trelleborgsallehanda.se. Håll utkik framöver.

Annons
Annons
Annons
Annons