Annons

Marschfavoriter i församlingshemmet

Marscher från USA, marscher från Ryssland, marscher från Tjeckien. Det var taktfasta toner i Trelleborg på onsdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 26 april 2012
Söderslätts musikkår spelade marscher i massor i Församlingshemmet. Ett 30-tal musiker hade slutit upp på onsdagskvällen.
Söderslätts musikkår spelade marscher i massor i Församlingshemmet. Ett 30-tal musiker hade slutit upp på onsdagskvällen.Foto: Claes Nyberg

Men alla som kände för att marschera fick vackert sitta kvar i sina stolar i Församlingshemmet. För Söderslätts musikkår spelade marscherna sittande för ovanlighetens skull.

– Vi marscherar och spelar ganska ofta, men nu ville vi göra en stillasittande konsert med bara marschmusik. Det är för att hålla traditionen levande, berättade Thomas Wiberg, ordförande i musikkåren, tillika slagverkare och för kvällen även konferencier.

Musikkåren hade valt ut sina egna favoriter, och bland dem fanns en del svensk militärmusik, men även alster från bland annat Tyskland och Österrike. "Wien bleibt Wien" av Johann Schrammel var en av marscherna som gladde den månghövdade publiken.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons