Annons

Marsch, sång och salut för sommaren

Trelleborg vaknade till marschmusik på lördagsmorgonen. En 30 man stark orkester tågade genom ett sömnigt Trelleborg, stannade till vid Rådhuset, hade lite rättning i leden, spelade en låt på stående fot och marscherade vidare till Stadsparken.
Trelleborg • Publicerad 31 maj 2008
Musik- och dansskolans marchingband inledde årets Sommarsalut med taktfast musik genom Trelleborg. Bild: Tomas Nyberg
Musik- och dansskolans marchingband inledde årets Sommarsalut med taktfast musik genom Trelleborg. Bild: Tomas NybergFoto: 
Foto: 
Foto: 

Där parkerade de framför scenen och spelade en sista trudelutt innan musikanterna fick en välbehövlig vila och lite förfriskningar efter den halvtimmeslånga marschen.

- Det gick bra, men det var svårt att hålla koll på allt. Det är inte så lätt att marschera och kolla på noterna samtidigt, sa tubaisten Mattias Ödlund när han tillsammans med kompisen Adam Strömgren läskade sig med en fika efteråt. Marschen var startskottet på musik- och dansskolans årliga Sommarsalut, som markerar avslutningen på läsåret. Då visar eleverna upp vad de lärt sig för släkt, vänner och andra trelleborgare.

Annons

Programmet i Stadsparken inleddes med att skolans yngsta kör, Sångsmurfarna sjöng tre låtar med sjötema. "Håll i hatten, för nu kastar vi loss", sjöng barnen från scenen så att det stod härliga till.

Förutom aktiviteterna i Stadsparken gladde eleverna trelleborgarna med musik och dans på både Vattentornet och Axel Ebbes konsthall. Dagen avslutades på Stadsparkens scen med stipendieutdelning, körsång med elever och lärare samt traditionell kanonsalut för att fira sommarens ankomst.

Sommarsaluten var den sista under namnet musik- och dansskolan. Från och med i höst heter skolan Kulturskolan.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons