Annons

Marsch avslutade konsertsommaren

Trelleborg • Publicerad 29 augusti 2006
Fullsatt och folkligt på sommarens sista spelning.
Fullsatt och folkligt på sommarens sista spelning.Foto: 

TRELLEBORG

Här marscherar Trelleborgs musikkår in i Stadsparken och tar emot folkets jubel.

Annons

Samtidigt börjar de marschen ut från årets konsertsommar.

För nu är det nämligen slut. Måndagens konsert var den sista i Stadsparken för i sommar och som vanligt blev det lite extra festligt på avslutningen.

Det började med att musikkåren, under ledning av tamburmajor Johan Rufelt, marscherade in till taktfast ompa-ompa. Det fortsatte med låten "Trelleborg", ett potpurri med Cornelis Vreeswijk-låtar och arméns stora tapto, innan konserten avslutades med nationalsången.

Orkestern leddes av Jörgen Flink, som gjorde sin hundrade konsert som dirigent för Trelleborgs musikkår. För detta fick han så klart applåder från de knökfulla bänkraderna. En bit bakom den sista bänkraden stod Inga-Lill Holmgren tillsammans med make, son, svärdotter och tre barnbarn. Rena familjefesten med andra ord, en fest som inte blev sämre av kaffe och färskt vetebröd. Hembakat?

– Å, nej! Vi har köpt det här. Är musiken gratis så får man ju köpa kaffebrödet. Man måste gynna ideellt arbete, sa Inga-Lill Holmgren.

Familjen Holmgren är nyss inflyttade från Stockholm och har blivit så begeistrade i måndagarnas musikkvällar att de varit på plats varenda gång.

– De spelar jättebra. Det ska bli intressant att följa dem framöver, sa Inga-Lill Holmgren.

Musikkårens stödförening, Musikens vänner, var nöjda med sommaren som gått. I alla fall enligt kassören Margaretha Kroon.

– Det har varit mycket folk på alla konserterna. Det har ju också varit strålande solsken nästan hela sommaren. Vi har haft en hel del turister på plats och det är ju trevligt, sa Margaretha Kroon.

Andreas Mårtensson

Annons

0410-545 27

andreas.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons