Annons

Marknad brottades med vädret

Gråmulet väder på lördagen stoppade inte besökarna då Beddinge marknad arrangerades för 20:e gången. Och solen tittade fram med besked under söndagen. Där kunde man bland annat ägna sig åt korkgevärsskjutning, sumobrottning och andra festligheter.
Trelleborg • Publicerad 3 juni 2006
Suget efter brända mandlar var inte särskilt stort. Men Javier Delcon tycker om mindre marknader och trodde på bättre tider allt efter som marknaden pågick.
Suget efter brända mandlar var inte särskilt stort. Men Javier Delcon tycker om mindre marknader och trodde på bättre tider allt efter som marknaden pågick.Foto: 
Viggo Lowe ska bli pilot när han blir stor. Här får farbror Joe Odomojhue från Irland en åktur med brorsonen. S
Viggo Lowe ska bli pilot när han blir stor. Här får farbror Joe Odomojhue från Irland en åktur med brorsonen. SFoto: 
Sumobrottare i däck. André Olsson får hjälp av Jon Jonung att komma på fötter efter en närkamp mot Jonas Lundin. Bild: Tomas Nyberg
Sumobrottare i däck. André Olsson får hjälp av Jon Jonung att komma på fötter efter en närkamp mot Jonas Lundin. Bild: Tomas NybergFoto: 
Sophie Persson längst till vänster lägger an mot sitt mål, en ring på en flaska. Den här gången blev det bom men det gjorde ingenting eftersom hon redan hade fått in två fullträffar.
Sophie Persson längst till vänster lägger an mot sitt mål, en ring på en flaska. Den här gången blev det bom men det gjorde ingenting eftersom hon redan hade fått in två fullträffar.Foto: 

André Olsson satte in en ansiktsattack mot bröstet på Jonas Lundin vilket bara resulterade i att båda ramlade omkull på brottarmattan. Det var inte helt lätt att få in tekniken i sumobrottningen på Beddinge marknad men till slut stod André Olsson som segrare. Inga sura miner syntes dock hos förloraren efter bataljen.

– Det roligaste är att ramla, sa Jonas Lundin.

Annons

– Det var lätt, han var svag, retades segraren André Olsson och en ny fajt bröt ut de båda sumobrottarna emellan.

Javier Delcon sålde brända mandlar men rusningen efter sötsaker var inte särskilt stor i det mulna vädret.

– Nja, det går inte så bra. Men det är trevligt med en mindre marknad. Det är visserligen färre beökare men man slipper bli utsatt för konkurrens från folk med samma produkt, sa han. Vid skjutbanan stod Sophia Persson och avlossade ett skott med sitt korkgevär mot en ring upphängd på en flaska. Den gången blev det bom men Sophia hade redan fått in två fullträffar och för det blivit belönad med en amerikansk flagga och en plastblommebukett. Hon delade med sig av vinststrategin.

– Jag siktar uppe på ringen så den kan trilla ner över flaskan, berättade hon.

Hon tyckte det var roligt att gå omkring bland de olika stånden, speciellt de där man kan köpa lotter. Men några åkturer med karusellerna på tivolit hade det inte blivit.

– Nej, jag är jätterädd för karuseller, sa hon och sprang i väg för att köpa en korv.

Hela 200 personer anknutna till Lilla Beddinge bollförening var engagerade för arrangemanget. Det här var tjugonde året marknaden gick av stapeln och en som varit med ända från början är avgående marknadsgeneralen Claes Kroon.

– Det är både skönt och vemodigt men jag lämnar över det till säkra händer, sa Claes Kroon och pekade på marknadsansvariga Maria Lindwall.

– Jag tyckte han skulle ha en guniform på sig i dag, skrattade Maria Lindwall men fick inget medhåll från generalen själv.

Paul Torstensson

Annons

0410-54569

paul.torstensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons