Annons

Markköp för ny motorväg

Trelleborg • Publicerad 3 juni 2005

E6 drar med sig nya trafiklösningar. Nya trafiklösningar kräver mark. På torsdagen beslöt kommunstyrelsen föreslå fullmäktige att köpa in fastigheten Skegrie 1:2 som omfattar 66,6 hektar mark längs E 6.

Priset för marken är 16 miljoner kronor eller 24 kronor per kvadratmeter.

Annons

– En del av marken kommer vi att sälja till Vägverket för dragningen av E6 och anslutningsvägar, säger kommunalrådet Egil Ahl (s). Den mark vi inte behöver kommer att säljas eller arrenderas ut.

På den södra delen av fastigheten, som kommunen köpt av Lunds stifts egendomsnämnd, kommer bland annat rondellen med infart till Stavstens udde att ligga. På den norra delen av marken kommer den nya infarten mot Hedvägens förlängning att dras.

Ytterligare en markaffär med anknytning till E6 beslutades av kommunstyrelsen. Ett område på 25 hektar mark nordväst om Skegrie by köps för 8,25 miljoner kronor eller 33 kronor kvadratmeter. Där kommer att finnas plats för 100-150 villor och anslutningar till E6: s nya dragning väster om Skegriedösen. Först i nästa skede planeras en utbyggnad öster om Skegrie by.

Christer Hansson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons