Annons

Marita tvingas sluta som kontaktperson åt syster

Efter att i många år varit kontaktperson åt sin syster så har Marita Olsson fått beskedet att hon inte får fortsätta. Anledningen: hon är anhörig.
– Risken är att min syster inte kommer ut alls, säger Marita Olsson.
Trelleborg • Publicerad 16 april 2014
Marita Olsson tycker inte att det är rätt att hennes syster ska behöva lida för att socialnämndens skärper regeln att anhöriga inte får vara kontaktperson. "Det är orättvist", säger hon.
Marita Olsson tycker inte att det är rätt att hennes syster ska behöva lida för att socialnämndens skärper regeln att anhöriga inte får vara kontaktperson. "Det är orättvist", säger hon.Foto: Foto: Tomas Nyberg

För en dryg månad sedan fick Marita Olsson höra att anhöriga inte längre får vara kontaktpersoner. Marita ringde sin handläggare och fick det bekräftat.

– Hon sa att min syster är berättigad till en kontaktperson men att det inte får vara jag. Hon sa att funktionshindrade bör få träffa andra än sina anhöriga. Det är i och för sig bra, men problemet är att det finns så få kontaktpersoner. Vi är ofta ute på olika aktiviteter med andra funktionshindrade och där är det många som inte har någon kontaktperson alls, säger Marita Olsson.

Annons

LÄS MER:

Läs hela Marita Olssons historia i onsdagens pappers- och e-tidning. Där kan du också läsa vad Trelleborgs kommun svarar. E-tidningen hittar du här: http://eta.trelleborgsallehanda.se

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons