Marina slutar efter 33 år

Marina Thelandersson kan se tillbaka på 33 innehållsrika år på kommunkansliet. Med uppgifter som rör kallelser och protokoll för kommunstyrelsen och fullmäktige har hon haft fullt upp med politiker, tjänstemän och hjälpa frågvisa invånare på Rådhuset.
Trelleborg • Publicerad 30 oktober 2002

BILD: TOMAS NYBERG - Det har varit både bra och dåligt jobb, säger hon. Kontakten med alla människor och alla intressanta ärenden som man fått sätta sig in i genom åren har varit väldigt givande. Det dåliga är de gånger det har blivit fel, till exempel när jag har glömt att skicka ut en handling. Sådant tar jag hårt, säger hon. Hon kom som invandrare från finska Åbo 1969. Tillsammans med sin dåvarande man bestämde hon sig för att flytta till Trelleborg. Jobb på gummifabriken lockade maken till södra Sverige. Vid ankomsten fick Marina ett halvårs vikariat på Trelleborgs kommun. Från början skulle hon stanna i Sverige på prov. Det försöket har alltså varat i snart 35 år! - Jag trivs bra här i Trelleborg. Nu när jag blir ledig ska jag umgås med mina barnbarn. Jag har sju stycken. Dessutom ska jag ägna mig åt min kolonilott på Sommarfrid. Kanske jag gör en resa, vart har jag ännu inte bestämt mig, berättar hon. Arbetsplatsen på kommunens hjärta - kansliet i Rådhuset - har passat henne som hand i handsken. Hon har inte varit främmande för att jobba. Många gånger har det varit tidiga mornar som har börjat med att sprätta upp post, svara i telefon när Trelleborgare vill prata med tjänstemän och politiker. Många gånger har det blivit sena kvällar efter sammanträden och andra politiska träffar. En av hennes talanger har dessutom varit att hon är duktig på persondata om de förtroendevalda. När Allehanda frågar Marina Thelandersson vad Egil Ahl har för personnummer, så kan hon det som ett rinnande vatten. Hon kan till och med kommunalrådets fyra sista siffror. - Jag har gott minne, särskilt för siffror. Det har jag haft stor nytta av under min tid på kansliet, säger hon. På onsdagen avtackades Marina av 65 inbjudna tjänstemän och politiker i Rådhuset. Med blommor och presenter kunde hon glädjas åt att vara uppskattad. Marina Thelandersson efterträds av Annika Lindkvist.

Tomas Nyberg tomas.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.