Annons

Marie i Malmös "Sommarchansen"

Efter att ha rott hem TA:s talangtävling tar nu Marie Andersson chansen även i Malmös "Sommarchansen" – med en egen låt, givetvis.
Trelleborg • Publicerad 25 juli 2005

Den blonda tjejen från Gislövs lägevann i den yngre klassen av "TA-chansen" i Trelleborgs stadspark för två år sedan, och nu är det dags för nästa steg. På torsdag 28 juli är hon en av tio unga talanger från hela Skåne som gör upp om tre finalplatser på amfiteatern i Pildammsparken.

– Det ska bli jättekul, säger Marie. Jag älskar att sjunga, och att sjunga inför publik är det roligaste jag vet. Och så är det tävling, det gör det lite extra spännande och roligt.

Annons

– Fast det är alltid nervöst i början, tillägger hon. Sommarchansen har anor tillbaka till 1973, och vinsten är en heldag i studio. Precis som Marie vann i TA-chansen, alltså.

– Jag spelade in både låten jag vann med, Listen to me, och en låt till. Men den andra blev faktiskt bättre. Det verkade som om studiokillen gillade den bäst, berättar Marie, som dock inte använt sin singel till att skicka runt till skivbolag för att bli "upptäckt".

– Jag funderade på att göra det, men det har inte blivit av, förklararMarie. Jag vet inte vad som hindrar mig, egentligen. Men det kanske blir av ändå.

Marie skriver sina låtar själv, och har gjort 14-15 stycken. "Det blir när jag har inspiration", säger hon. Den hon ska sjunga på torsdag heter You are an angel in this world.

– Man lär sig efter hand hur man ska få ihop låtarna, att det ska vara lite bryggor och så där. Jag har fått fin kritik av mina kompisar i alla fall! skrattar hon.

Lite speciellt blir det nog att Sommarchansen har en riktig orkester, under ledning av kapellmästaren Roland Andersson från Trelleborg. Inga förinspelade bakgrundsband här , inte.

– Det ska verkligen bli kul, det har jag aldrig gjort förut, berättar Marie Andersson. Så det blir en ny utmaning. Vi har visserligen inte repat, utan det gör vi först några timmar före showen. Men jag ser fram emot det! TA-chansen återkommer den 3 augusti. Men utan Marie Andersson. Hon lägger krutet i Malmö.

Marie är synskadad sedan födseln, men det har inte hindrat hennes musicerande. Möjligen kan det tvärtom ha skapat en bättre koncentration på instrumentet.

– Jag vet inte om det kan ha haft någon betydelse, men jag tror inte det, säger hon. Jag är ett "musikfreak", och det hade jag nog varit även om jag hade sett.

Gästartist på Sommarchansen på torsdag är "Musiktören" Leif Carlsson, känd från Månstorps gavlar.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons