Annons

Maria kämpar mot vindkraften

Sedan några veckor tillbaka bildades Föreningen Rädda Sydkusten. Maria Appelgren från Beddingestrand är ordförande i föreningen.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2002

Maria Appelgren. BILD: TOMAS NYBERG Föreningens huvudsakliga mål är att hindra det franskägda företaget Airicoles etablering av 28 havsbaserade vindkraftverk mellan Abbekås och Smygehamn. - Vi vill inte att projektet ska komma till stånd. Det är ett experiment med miljön för våra skattepengar. Ingen kan förutsäga vad som ska hända med fiske, havsströmmar eller buller, säger ordförande Maria Appelgren i Beddingestrand. Projektet påverkar både Skurps och Trelleborgs kommun. Föreningen är starkt kritisk till hur företaget har skött informationen till kommuninvånarna, i synnerhet i Trelleborg. - Man har placerat ut broschyrer på Turistbyrån och på Köpmansmagasinet i Smygehuk. Men hur många trelleborgare går på Turistbyrån? Frågar sig Maria Appelgren. Airicole menar dock att de gett tillräckligt med information, åtminstone i det här skedet. - Det är fortfarande väldigt tidigt och vi ger den information vi kan. Det vi har gjort nu är till för att folk ska komma till oss med frågor. Vi valde att placera utställningen i Skurup, eftersom det ligger mittemellan, säger Airicoles lokala representant Göran Eriksson. - Vi har gått ut med annonser i flera tidningar och figurerat både i TV och radio, så jag är förvånad över att folk tycker det har varit dålig information, fortsätter han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons