Annons

Marginell förbättring av betygen

Årets avgångselever hade bättre meritvärde i genomsnitt än niorna som slutade förra vårterminen. Skillnaden är marginell och Trelleborg når fortfarande inte upp till riksgenomsnittet.
Trelleborg • Publicerad 17 juni 2005

Eleverna som precis slutat nionde klass i Trelleborgs kommun hade i genomsnitt 198 poäng. Förra året var motsvarande meritvärde 197 och vårterminen 2003 hamnade det på 196. Maxpoäng är 320.

– Det är inga drastiska förändringar jämfört med de senaste åren. Det har bara förbättras med några tiondelar, sammanfattar Annika Håkansson på skolkontoret.

Annons

Skolchefen Barbro Melander siktar högre inför nästa år:

– Då ska vi ha 205 i meritvärde. Det ska vi försöka uppnå genom vår satsning på Spjutspetsskolan, säger hon.

Genomsnittet för alla nior i landet var 205 förra året. Barbro Melander tror att det är realistiskt att Trelleborgs kommun ska kunna klara det vårterminen 2006.

– Målet är ett genomsnittsvärde på 205 i Trelleborg. Mentorer, bättre kontakt med föräldrarna och andra rutiner för lärarna ska få eleverna att prestera bättre, säger hon.

I år fick tre elever det allra högsta betyget, alltså 320 poäng.

16 elever i Trelleborg hade över 300 poäng.

Johan Persson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons