Annons

Mannen vände mot vinsten

En otursdag och ett plötsligt infall blev en framgångskombination för den trelleborgare som på fredag den trettonde prickade in tolv rätta lottorader. Vinsten på 3 511 813 kronor hade uteblivit om mannen inte hade vänt på vägen från City Gross och gått tillbaka till spelbutiken.
Trelleborg • Publicerad 16 maj 2011
Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Trelleborgaren i 60-årsåldern hade varit och handlat på City Gross och gav sig iväg hemåt. Då fick han plötsligt ett infall och vände tillbaka. Han skulle spela på Lotto.

– Många spelar på barnens personnummer eller lyckonummer, men den här mannen slumpade fram sina nummer, berättar Wenche Solberg på Svenska spel.

Annons

De tolv slumpässigt utvalda raderna kostade 72 kronor och i lördagens lottodragning gav de en utdelning på dryga 3,5 miljoner.

Under hela helgen var Svenska Spel ovetande om vem som var vinnaren eftersom inget personligt spelkort hade använts.

– Det var tur att mannen själv hade kolla på sina nummer och inte hade tappat sitt kvitto för då hade vi aldrig vetat vem vinnaren var, berättar Wenche Solberg.

I går morse ringde han Svenska Spel och gav sig till känna. På eftermiddagen kunde han gå till banken och kvittera ut vinsten.


- Nu kan jag betala av mina skulder, sen ska jag tänka igenom vad jag ska göra med vinsten och inte rusa iväg, sa vinnaren till Svenska Spel.

Martin Strandberg
Helena Stenkvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons