Annons

Många yngre i S-listans topp

Om Socialdemokraterna lyckas ta tillbaka makten i Trelleborg efter nästa val så blir det med ett flertal yngre förmågor vid rodret. Samtidigt tackar en del äldre profiler för sig.
Trelleborg • Publicerad 25 december 2013
Torbjörn Karlsson toppar listan.
Torbjörn Karlsson toppar listan.Foto: 
Arkivbild. Veronica Larsson är på plats två på S-listan.
Arkivbild. Veronica Larsson är på plats två på S-listan.Foto: 

Ingen av de fyra översta på listan är över 50 år. Och om Socialdemokraterna får samma antal mandat som i förra valet, 17 stycken, så kommer deras fullmäktigegrupp att bestå av sex personer som är 40 år eller yngre.

En som gläds åt detta är Nils-Gunnar Snygg (S) som i ett par decennier varit en stark S-profil, bland annat med sex år bakom sig som ordförande i komunfullmäktige. Nu sitter han som vice ordförande i fullmäktige.

Annons

– Det är glädjande, och något som vi väntat på länge i partiet. Jag hoppas att man kan värna om de yngre så att de inte faller bort som de gjort tidigare. Innan har nog en del inte varit förberedda på att politiken är en lång process och att man inte når resultat på studs, säger Nils-Gunnar Snygg.

Själv är han en av trotjänarna som inte finns med på listan längre. Andra är till exempel Gunn Nilsson och Lars-Åke Nilsson medan Anna Krolji och Lizian Kyreus står långt ner på listan och inte lär komma med i fullmäktige.

– Jag bestämde mig redan för tre år sedan att inte kandidera mer, så det är ett genomtänkt val. Jag fyller 70 nästa år och hade jag varit med hela nästa mandatperiod så hade jag varit 74, säger Nils-Gunnar Snygg som varit med i kommunpolitiken sedan 1992.

– Jag tycker det är länge nog, det är dags för någon annan att ta över.

Lisa Kron
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons