Annons

Många ville hylla Mias minne

På onsdagskvällen hyllades minnet av Mia Löwgren med en jazzkonsert i i Parken i Trelleborg. Mia Löwgren förolyckades på en obevakad järnvägsövergång i februari i år, när hon var på väg på sin postrunda vid Västra Ingelstad.
Trelleborg • Publicerad 27 maj 2009
Foto: 
Det kom mycket folk till konserten för att hylla minnet av Mia Löwgren, som förolyckades i februari i år. Foto: Claes Nyberg
Det kom mycket folk till konserten för att hylla minnet av Mia Löwgren, som förolyckades i februari i år. Foto: Claes NybergFoto: 

- Jag har tagit initiativet till detta, berättar Håkan Fredriksson på Studieförbundet Vuxenskolan i Trelleborg. Meningen är att det ska bli en fond som delar ut stipendier vid jazzfestivalen i Smygehamn.

Håkan Fredriksson berättar att Mia Löwgren var med både i Trelleborgs storband och Rolf Uddeskog band, som båda uppträdde på minneskonserten i Parken på onsdagskvällen.

Annons

Det var inget inträde till konserten utan man skänkte vad man ville till fonden. Redan innan konserten har det kommit in en hel del pengar.

- Bland annat har musikföreningen Riffet skänkt 1 000 kronor och utmanar andra föreningar att göra samma sak, säger Rebecca Segerhagen på Parken som ställde upp med lokal till konserten.

- Mia var aldrig lagom, sade Marie-Louise Wentzel, som varit både lärare och kollega med Mia Löwgren på Österportsgymnasiet i Ystad, och höll ett tal till hennes minne innan konserten. Hon skrattade högst och längst och ingen kunde sjunga så sorgligt som hon. Hon var en riktig renässansmänniska, som kunde det mesta, hon sjöng, spelade teater, målade.

Marie-Louise Wentzel berättade bland annat om att Mia Löwgren satt på en latinlektion och tecknade när läraren, en man med mycket lite humor, frågade vad hon gjorde. "Jag ritar en karikatyr av dig" sade hon. "Här får du den".

- Och läraren satte upp karikatyren på dörren till latinsalen, berättade Marie-Louise Wentzel. För sådan var Mias charm att även den suraste veknade.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons