Annons

Många ville fira med dans

Trots kampen mellan solen och de mörka moln som hotade i horisonten hela förmiddagen var Östervångsparken full av danssugna trelleborgare på midsommaraftonens eftermiddag.
Trelleborg • Publicerad 20 juni 2008
Trots att vädret inte var på topp kom många trelleborgare till Östervångsparken för att dansa in midsommar. Bild: Claes Nyberg
Trots att vädret inte var på topp kom många trelleborgare till Östervångsparken för att dansa in midsommar. Bild: Claes NybergFoto: 

Bara några minuter efter utsatt tid är hela gräsmattan i Östervångsparken full av filtar, solstolar och picknickkorgar.

Mitt på gräset står midsommarstången. Klädd med grönt och dekorerad med blommor i blått, rött och vitt, precis som det ska vara.

Annons

Det tar inte många minuter innan det bildas en ring runt midsommarstången, och scenen där tjejerna som leder sången står.

Ringdansarna avverkar snabbt traditionella sånger som små grodorna och räven raskar över isen, med tillhörande rörelser.

Men det är inte alla som har tagit en plats i ringen.

- Nej, jag vill inte dansa, säger Axel Björnkvist.

Han sitter på en filt tillsammans med pappa Mathias Björnkvist och överlåter det där dansandet till sina två syrror.

Bland de vuxna är det också många som stannar kvar i gröngräset och passar på att inta midsommarlunchen. Några har med sig bullar och kaffe medan andra passar på att ta en nubbe.

Några som absolut tänker ta sig ett eller två varv runt stången är familjen Egermayer.

Jona Egermayer lyser upp så fort ordet dans nämns, medan hans syster Carla är lite mer tveksam.

- Vi kommer hit varje år för vi bor i närheten, säger mamma Monica.

Trots de mörka molnens hot om regn, som efter en dryg timmes firande blir verklighet, är trelleborgarna klädda i sommardressen. Kortärmade skjortor, shorts, blommiga klänningar och sandaler syns överallt.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons