Annons

Många vill sola - få vill städa stränder

Strandstädare från åtta föreningar var på söndagsmorgonen i farten och fyllde säck efter säck med pet-flaskor, fimpar och burkar som lämnats på Trelleborgs stränder. Men uppslutningen var inte lika lysande som junisolen.
Trelleborg • Publicerad 1 juni 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Några tappra var ändå ute och röjde, under kommunens årliga, Agenda 21-regisserade strandstädardag. Det var folk från Hälsofrämjandet, scouterna från Trelleborg och Östra Torp, Fältbiologerna, konstföreningen Gränsgång, Simmermarkens Vägförening samt politiker från vänsterpartiet och miljöpartiet. Uppslutningen från frivilliga, icke-organiserade plockare var dock tämligen skral. - Folk tycker det är viktigt med rena stränder, det har exempelvis webbfrågan i Trelleborgs Allehanda visat, berättar Anitha Ljung från Agenda 21. TA ställde nyligen frågan till sina läsare om det var viktigt med strandstädning, och en överväldigande majoritet svarade ja. - Men de vill uppenbarligen inte nödvändigtvis städa själva, konstaterade Anitha Ljung. Ända ifrån Skåre i väster till Skateholm i öster gjordes insatser. Förra året fick strandstädarna ihop omkring två ton skräp.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons