Annons

Många vill plugga i sommar

Det har varit ett stort intresse för sommarskolorna i Trelleborg i år. Dubbelt så många som planerat anmälde sig till mattekursen för elever i årskurs sju och åtta.
Trelleborg • Publicerad 15 juni 2006

Sommarskolan i matematik för årskurs sju och åtta som ska hållas på Vannhögskolan var så eftertraktad att ytterligare en grupp fick bildas. Antalet elever som ska gå mattekursen är nu 60 istället för beräknade 30. Kursen får därför hållas i två omgångar.

– Vi tolkar det här som att om man erbjuder stöd så finns det ett väldigt stort intresse, säger skolchefen Barbro Melander.

Annons

Sommaren 2006 är det inte bara möjligt för elever i årskurs nio att gå sommarskola, utan även för elever i årskurs sju och åtta och för mellanstadieelever. Mellanstadieeleverna på Östra skolan och Skegrie skola kan även läsa andra ämnen än matematik. På Östra skolan har 12 av de 15 elever som inte uppnår de grundläggande målen nappat på erbjudandet.

Ungefär 30 elever från årskurs nio brukar anmäla sig till sommarskola. Av niondeklassarna i Trelleborg är tio procent inte behöriga till gymnasiet.

Christina Palmgren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons