Många vill lära om nyföretagande

Ett 20-tal trelleborgare som funderar på att starta eget företag i Trelleborg tog på tisdagskvällen chansen att lära sig mer om både det positiva med egenföretagandet och riskerna.
Trelleborg • Publicerad 26 februari 2003
Göran Alvek, Almi. BILD: CLAES NYBERG
Göran Alvek, Almi. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Göran Alvek och Åke Olsson från Almi företagspartner berättade om nyföretagande på Trelleborgs rådhus i ett samarrangemang med kommunen. - Vi har märkt ett ökat intresse för nyföretagande, säger Göran Alvek. På informationsträffarna får deltagarna lära sig en del om de regler som finns, om vikten av att ha en riktig affärsidé, om hur man gör en budget för företaget, om vilka olika bolagsformer man kan välja och mycket annat. Almi vill inspirera till att starta nya företag, men även berätta om de risker som finns och betonar vikten av att vara ordentligt förberedd. Åke Olsson har arbetat med information om nyföretagande i många år och har stor erfarenhet av att möta förhoppningsfulla människor som vill starta eget. - Här i Trelleborg fanns det ett uppdämt behov när vi startade kurserna, säger han. Nu kommer det färre, men lite andra kategorier av människor. Enligt Åke Olsson var det tidigare många arbetslösa som kom på informationsträffarna, liksom många invandrare. Nu är deltagarna mer blandade. I Trelleborg hålls ytterligare en informationsträff i arrangemang av Almi och kommunen nu i vår, 29 april.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.