Annons

Många valde att deklarera i sista stund

Glömska, tristess och en sen revisor. Ursäkterna till att lämna in sin deklaration i sista stund var många i Trelleborg under måndagskvällen. En strid ström av "sista-minuten-deklaranter" tog sig till Johan Kocksgatan.
Trelleborg • Publicerad 5 maj 2008
Elisabet Forsström tycker att det här med att deklarera är urtrist så hon valde att skjuta upp det till sista stund. Bild: Matso Pamucina
Elisabet Forsström tycker att det här med att deklarera är urtrist så hon valde att skjuta upp det till sista stund. Bild: Matso PamucinaFoto: 

Stundtals blev det nästan kö till Skatteverkets brevinkast på Johan Kocksgatan när Allehanda tittade förbi vid 18-tiden i går. Att deklarationerna delas ut flera veckor i förväg tycks inte hjälpa. Många väntar ändå till sista stund innan de skriver under sina papper och lämnar in dem.

- Det är ju så tråkigt men man är ju tvungen, sade Elisabet Forsström som arbetar på TT-line och passade på att lämna deklarationen på sin middagsrast.

Annons

Att välja något annat sätt att deklarara än på det traditionella pappret har inte varit aktuell för henne.

- Nej, jag har inte riktigt satt mig in i det. Det är väl fånigt för det tar nog inte så lång stund, förklarade hon.

Näste man att stoppa in sina papper i det smala brevinkastet var Bo Bergfors som är egenföretagare i Trelleborg.

- Revisorn har inte kommit med deklarationen förrän i dag, sade han och berättar att han hunnit bli lite orolig.

- Jag ringde revisorn direkt när deklarationen kom och han sade att det var lugnt men jag får erkänna att jag själv var rätt nervös.

Gull-Britt Tegnér tog en promenad med rollatorn till Skatteverket för att lämna sin deklaration.

Trots att hon är pensionär väntade hon tills det bara var några timmar kvar.

- Jag har helt enkelt glömt det. Jag har så många järn i elden, sade hon och var tacksam att hon kom på det i går i alla fall.

Hon förklarade att hon inte har något emot att deklarera. Däremot ville hon ge en känga åt Skatteverket för att de inte sett till att ha något räcke till trappan som man måste gå upp för när deklarationen lämnas.

- Så får det inte lov att vara. Hur har de tänkt att man ska kunna hålla sig när man går upp för trappan, undrade hon.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons