Annons

Många unga utan jobb

Ungdomsarbetslösheten är hög i Trelleborg. 674 trelleborgare i åldern 18 till 24 år är utan arbete. Samtidigt är omsättningen på arbetsmarknaden dålig.
Trelleborg • Publicerad 16 mars 2010

TRELLEBORG. – Det är inte längre en strid ström av nya arbetslösa. Men när det inte dyker upp jobb att söka blir det svårt, säger arbetsförmedlingens Trelleborgschef Carl-Axel Sandén.

Han hoppas att Jobb- och utbildningsmässan ska minska arbetslösheten. Det finns även andra ljusningar i sikte.

Annons

– Vi har sett att försöken med praktik har fallit väl ut. Nästan 50 procent har fått jobb när praktiken är över, säger han.

Under våren startar en ny form av praktik som har lite av ett rullande schema som modell, till skillnad från dagens praktik som är mer individanpassad. Praktiken är alltid tre månader och kan finnas både på arbetsplatser och inom kommunen. När en praktikperiod är över kan nästa grupp ungdomar hoppa på samma plats.

Johan Silfversten Bergman
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons