Annons

Många stopp längs årets vårrunda ute på landet

Med hjälp av nätverket Goda livet på landets karta var det många som under lördagen kryssade runt bland Söderslätts byar och årets upplaga av Vårrundan. ”Det finns så mycket runtom att se”, konstaterade Magnus Möller från Trelleborg.
Söderslätt • Publicerad 14 april 2018
Helena Pankartz Hansen har öppet i sin butik Madame Marsipan under helgens vårrunda med Goda livet på landet.
Helena Pankartz Hansen har öppet i sin butik Madame Marsipan under helgens vårrunda med Goda livet på landet.Foto: Jenny Isaksson

Vårrundan är startskottet för säsongen för flera av de verksamheter som finns runtom på landsbygden i det sydvästra hörnet av Skåne. I år hade 22 små företag i nätverket Goda livet på landet anmält sitt deltagande.För Yeliz Demir på Villie Gård innebar förra årets vårrunda startskottet för hennes kombinerade butik och kafé. Så lagom till årets vårrunda firar hon ettårsjubileum.

– Det har gått över förväntan, säger hon och konstaterar att det är viktigt med den marknadsföring hon får genom att vara med i Goda livet på landet.

Annons

Därmed får hon draghjälp av andra verksamheter runtomkring. Malin Jörgensen från Trelleborg hade tagit familjen och sina föräldrar med på en rejäl runda som startade redan tidigt på lördagen, lite för tidigt till och med.

Malin Jörgensen som besökte Villie gård med barnen Elin och Elias samt sin far Rune Nordström. Yeliz Demir lägger upp räksmörgåsar.
Malin Jörgensen som besökte Villie gård med barnen Elin och Elias samt sin far Rune Nordström. Yeliz Demir lägger upp räksmörgåsar.Foto: Jenny Isaksson

– Vi var en timme tidiga visade det sig så vi fick vänta lite. Men den här broschyren är superbra, säger hon och visar på kartan hur sällskapet har tagit sig runt mellan olika butiker.

Nu har de stannat för lunch i Villie och efter det bär det i väg mot Höllviken. Sen får det nog räcka.

– Åtminstone är barnen lite trötta på det då, säger hon.

Nätverket sträcker sig alltså från Skurups kommun i öster till Vellinge kommun i väster och Malmö samt Svedala kommuner i norr. I den lilla byn Arrie har Helena Pankarz Hansen bullat upp ordentligt med bakverk i sin lilla butik Madame Marzipan. Normalt har hon bara öppet några timmar mitt i veckan men nu satsar hon på att få besök hela helgen.

– Jag har varit med i fyra år i Goda livet på landet. Det brukar ju vara bättre för mig när vårrundan ligger innan påsk men det är viktigt att vi gör detta. Det finns många produktiva små företag häromkring, säger hon.

Mikael och Åsa Robertson besöker Madame Marzipan tillsammans med Katja och Magnus Möller.
Mikael och Åsa Robertson besöker Madame Marzipan tillsammans med Katja och Magnus Möller.Foto: Jenny Isaksson

I butiken står Magnus och Katja Möller som är ute på rundan tillsammans med vännerna Åsa och Mikael Robertson. Även de har redan hunnit flera stopp och ska vidare efter att de valt bland godsakerna hos Helena.

– Det finns så mycket runtom att se. Här hade vi aldrig varit innan. Och det är kul att kunna gynna det lokala och sådana här små butiker, säger Magnus Möller.

Vårrundan fortsätter även under söndagen och då har de medverkande butikerna öppet klockan 11-16.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons