Annons

Många stölder ur bussar på Övre

Det senaste halvåret har flera stölder begåtts ur bussar som stått uppställda vid Övre. Ofta har det skett mitt på dagen trots att mycket folk är i rörelse på stationen.
Trelleborg • Publicerad 22 oktober 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Det har varit när chaufförerna gått av för att ta rast som någon har brutit upp bussdörren och stulit dels växelkassor och dels privata tillhörigheter till chaufförerna. Senast i måndags eftermiddag blev en chaufför bestulen på sin plånbok, en ryggsäck och en dyrbar kamerautrustning som han lämnat tillfälligt i den buss han körde. Växelkassan hade han däremot tagit med sig. Bussen hade han dessutom låst. - Det satt tre personer här på bänken och pausade, samtidigt stod bussen där, säger trafikledare Per Svensson och pekar på dels bänken intill Swebus kontor och dels på en hållplats ett 20-tal meter därifrån mot Gasverket till. Sedan juni månad har Swebus polisanmält fem stölder ur bussar. - Det är det som vi har anmält. Det har hänt en del utan att vi har anmält det också, säger Per Svensson. Alla chaufförer är tillsagda att inte lämna varken växelkassa eller något annat av värde när de går ur bussarna men enligt Per Svensson är det lätt hänt då någon bara ska göra ett snabbt ärende till kontoret. Dessutom brukar det alltid finnas kollegor och andra som rör sig runt om på Övre. - Visst är det irriterande. Det är ändå så mycket folk i rörelse här, säger Per Svensson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons