Annons

Många sökte kunskap om Kunskapsskolan

Inför den planerade starten av friskolan Kunskapsskolan i Trelleborg höstterminen 2007 ordnades på måndagen ett informationsmöte på församlingshemmet i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 27 november 2006

– Vi har mött ett stort intresse här i Trelleborg, säger Torbjörn Bindekrans, regionchef på Kunskapsskolan, som i Skåne redan finns i Ystad, Lund, Landskrona och Helsingborg.

Skolverket har ännu inte beslutat om skolan får starta i Trelleborg, men Torbjörn Bindekrans säger att man har goda förhoppningar om att få tillstånd.

Annons

Kunskapsskolan har fått in 120 anmälningar i Trelleborg för elever som vill börja till hösten Från början ska skolan få 80 elever i vardera årskurserna sex till åtta. 2008 tas nya elever in i årskurs nio och från och med då ska skolan ha 320 elever.

Informationen på församlingshemmet lockade ett hundratal föräldrar och en del barn. Frågorna från föräldrarna var många och anställda på Kunskapsskolan svarade bland annat på hur mycket idrott man har – inget vi profilerar oss på men visst har vi det – vilken sort prov får eleverna? – vi har många olika sätt att låta eleverna redovisa sina kunskaper – vilken mat får eleverna? – vi köper in mat och är vi inte nöjda så byter vi leverantör – kan man göra studiebesök – ni kan åka till Lund eller Ystad, ring och boka så kan ni gå runt och prata med elever och personal – .

Kunskapsskolan anordnar ytterligare ett informationsmöte på församlingshemmet 5 december.

Skolan ska ligga på Johan Kocksgatan 42 är det tänkt och lokalerna ska ställas i ordning under våren, då också lärare ska anställas.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons