Annons

Många rivningar i Trelleborg

Det pågår tre rivningar i centrala Trelleborg: Fridstens gamla magasin på Östergatan, Svenssons Glasmästeri på Algatan och Nordströms smedja i hörnet Bryggaregatan/Västergatan.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2004
Vid Nordströms smedja har rivningsarbetet knappt börjat. BILD: CLAES NYBERG
Vid Nordströms smedja har rivningsarbetet knappt börjat. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

I Trelleborg rivs det en hel del just nu. När det gäller Fridstens gamla magasin har rivningsarbetena kommit ganska långt och byggnaderna är redan borta. Det är ännu inte klart vad som ska byggas på platsen. Det finns ett antal alternativ som Abitare, som äger fastigheten på Östergatan, håller på att utvärdera. I första hand ska byggnaderna rivas och planen grusas. Ett staket ska sättas upp runt fastigheten som sedan får stå tills Abitare beslutat vad som ska byggas. Vid Svenssons glasmästeri på Algatan har rivningarna också hunnit en bit. Snart faller själva huset ut mot Algatan för grävskoporna. Byggnaderna ska ersättas av någon form av seniorboende. Det är Trelleborgshem som planerar för nybygget på fastigheten. En del detaljer, som till exempel de gamla dörrarna från glasmästeriet, ska bevaras på Trelleborgs museum. Vid Nordströms smedja har rivningarna knappt börjat. Även här är det tänkt att det ska bli bostäder. Byggföretaget Bostället i Skåne, ett dotterbolag till Bisab, vill bygga ett nytt bostadshus med 26 lägenheter på tomten. Enligt företagets bygglovsansökan blir det både smålägenheter och större lägenheter i huset och de små lägenheterna är tänkta för seniorboende. Fastigheten omfattar, förutom smedjan, även bostadshuset som gränsar mot Västergatan och den före detta bostadslängan som ligger längs Bryggaregatan.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons