Många partier har inte tagit ställning

Trelleborg • Publicerad 29 januari 2007

De flesta partier i Trelleborgs kommunfullmäktige tycks inte ha tagit ställning om Köpingeskolans framtid.

Bengt Gunnarsson (m), ordförande i skolnämnden, tycker dock att det mesta lutar åt att skolnämnden inte ska hyra skolan längre.

– Det verkar bli för dyrt att renovera, enligt de utredningar som jag har sett, säger han.

Skolpartiet däremot är för att behålla skolan.

– Vi har diskuterat saken på ett möte och bestämt oss för att skolan bör vara kvar, dels för att den kommer att behövas längre fram, dels för att den behövs för de östra stadsdelarna skull, säger Claes Henriksson från skolpartiet.

Roland Hansson (kd) säger att man ska göra vad som är bästa för barnen, men vad det innebär är ännu osäkert. Bert Ekstrand (fp) Patrik Holmberg (c) och Birger Lindgren (spi) menar att det behövs mer information innan man bestämmer sig för vilken ställning man ska ta.

Anders Svensson (mp) tycker också att det är lite tidigt att uttala sig, men säger att kommunen inte bör sitta med lokaler som inte behövs.

– Om skolan ska renoveras så ska den också användas, säger han.

TA har inte lyckats nå sd:s Per Klarberg för en kommentar.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.