Annons

Många pajer ven i fullmäktigeluften

Det blev många hårda inlägg med anklagelser från alla håll när kommunfullmäktige sammanträde i Trelleborg på måndagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 24 september 2007

Det började med att Claes Henriksson från skolpartiet tog upp en debatt om arbetsklimatet på Trelleborgs skolor med anledning av hans interpellation (fråga) om en eventuell sammanslagning av skolförvaltningen med gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Claes Henriksson menade att det är en onödig byråkrati som tar pengarna från skolans verksamhet där många lärare mår dåligt.

Annons

Bengt Gunnarsson (m), ordförande i skolnämnden replikerade att föräldrarna i enkäter sagt sig vara nöjda med skolan.

I debatten med anledning av interpellationen från Catherine Persson (s), oppositionsråd, om arbetet med översiktsplanen flög anklagelserna om lögn mellan henne och kommunalrådet Ulf Bingsgård (m) till att börja med.

– Jag har försökt få till stånd en dialog om översiktsarbetet, sade Catherine Persson. Det rör framtidsfrågor med ställningstagande för kanske 50 år framåt i tiden. De måste vara förankrade hos alla partier så att de inte behöver rivas upp om det blir andra majoriteter vid kommande val.

Catherine Persson menar att oppositionen inte fått någon chans att vara med och påverka arbetet och att bara tjänstemän och en del av alliansens politiker kallats till ett möte som hållits på sensommaren.

– Det är riktigt att vi haft ett möte utan oppositionspolitiker. Men jag tycker det är bättre att ha en lista med frågor att diskutera än att bara sätta sig ner och börja prata, svarade Ulf Bingsgård. Självklart ska det finnas en beredning där alla partier ska vara med och fatta beslut om översiktsplanen.

– Jag hör att du öppnar för en diskussion. Jag tror på det goda och hoppas att vi nu kan vara med i arbetet betydligt tidigare, avslutade Catherine Persson i en försonligare ton.

Även sd:s motion med förslag om att sparka Eric Samuelson (m), som ordförande i tekniska nämnden väckte debatt.

Kommunfullmäktige beslöt efter votering med siffrorna 23 för, 7 emot och 21 som avstod, att avslå motionen med motiveringen att det skulle strida mot kommunallagen att avsätta honom..

Per Klarberg (sd) hävdar dock att kommunfullmäktige enligt kommunallagen kan sparka Eric Samuelson som ordförande, men inte som ledamot i nämnden.

Lasse Bryggare

Annons

0410-545 71

lasse.bryggare@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons