Många ofarliga badbakterier

Alla badvattenprov som togs i måndags fick anmärkningar. I Skateholm var det otjänligt. Men det är helt ofarligt att bada säger man på miljökontoret och hänvisar till onödiga EU-regler.
Trelleborg • Publicerad 20 juli 2005

Dalabadet, badet i Skåre, Gislövs strandmark, Smyge havsbad och Skateholm har precis som tidigare år undersökts. Alla utom Skateholm fick godkänt men med anmärkning. På alla badplatser rör det sig om ofarliga coliforma bakterier som är nedbrytningsbara och enligt miljökontoret i Trelleborg som tagit proverna är bakterierna helt ofarliga.

– Det pågår en diskussion i EU om man ska ha kvar de här parametrarna, säger Ida Löndahl, miljöingenjör på Trelleborgs kommun. Hon menar att regnet som föll precis innan proverna togs i måndags kan ha påverkat resultatet.

Och Ida Löndahl själv ger tummen upp för badplatserna eftersom det var hon som tagit proverna.

– Vattnet var lite grumligt inne vid stranden men när man kom ut på bryggorna såg det fint ut, säger hon.

Det var inget konstigt med anmärkningarna, men däremot blev Ida Löndahl förvånad över någonting annat.

– Det var förskräckligt kallt i vattnet!

Kristofer Naess

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.