Annons

Många nej till vindkraftverk

Både Skurups kommun och flera grannar säger nej till förslaget till ny detaljplan som ska göra det möjligt att bygga fyra vindkraftverk vid Näsbyholm.
Trelleborg • Publicerad 10 januari 2007

Skurups kommun anser att en etablering nästan vid kommungränsen innebär stora inskränkningar i Skurups egna möjligheter att planera för eventuella etableringar av vindkraft på den sidan av kommungränsen. En riktlinje är att grupper av vindkraftverk inte ska ligga närmare varandra än tre kilometer. Skurup anser också att etableringen kan medföra negativa effekter för Näsbyholmsprojektet. Området har också blivit ett omtyckt utflyktsmål, påpekar Skurup, med ett omfattande fågelliv. Ett område med vindkraftverk bara 600 meter därifrån skulle påverka området alltför påtagligt, anser Skurups kommun, som säger nej till detaljplanen. En granne till de planerade vindkraftverken som bor i Skurup skriver också till stadsbyggnadskontoret i Trelleborg och säger nej till planerna. Hon menar att hennes utsikt skulle förstöras av verken, att hon kan utsättas för reflexer, skuggningar och buller. Även grannen påpekar närheten till Näsbyholmssjön som ett argument mot vindkraftverken. En annan granne, som också motsätter sig planerna, för fram liknande argument. Att det finns risk för reflexioner, skuggningar, buller och andra störningar, till exempel på radio och tv. Även fågelsträcken kan komma att påverkas, anser grannen också. Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons