Annons

Många namnförslag till friidrottsarena

Trelleborgs kommun har redan fått in en rad förslag till vad den nya friidrottsarenan vid Söderslättshallen som invigs 7 september ska heta.
Trelleborg • Publicerad 9 juli 2002
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG I kommunens inbjudan till namngivningen utlovas en belöning för den som kommer med det vinnande förslaget samt att vinnaren får delta i invigningsceremonin. En trelleborgare föreslår att man ska "fjäska lite för politikerna" och döpa arenan till "Upplevelsearenan" eller "Upplevelsen" efter Upplevelsenämnden. Han föreslår också namnen "Språngavallen" med anknytning till närbelägna fotbollsarenan eller "Kamraternas" som anknyter till IFK Trelleborg. En flicka på nio år har skickat in förslaget "Palm-arena" som liknar förslaget från en kvinna som vill döpa arenan till "Palmstadion". Många förslag knyter an till Östersjön eller Östervångsparken: "Östersjöovalen", "Österstadion", "Östervångsstadion", "Östervångsarenan" och "Östersjöarenan". Andra förslag har historisk anknytning som "Vikingavalla" medan åter andra anknyter till andra platser i Trelleborg som "Lanningen". "Himmavi" är ett riktigt skånskt förslag som kommit in till kommunen medan "Hoppodromen" är en ordlek som knyter an till antikens värld. Andra förslag till namn som trelleborgarna fört fram är "Friidrottsplatsen", "Söderslättsvarvet", "Trelleborgsvarvet", "Vångavarvet" samt enbart "Varvet". "Löplinan", "Hoppgropen", "Blåshålet", "Gröningen", "Gräsmattan", "Vindfånget" och "Söderslättsarenan" finns också bland förslagen. Även det namn som varit arbetsnamn - "Söderslättsstadion" - finns bland förslagen. Sista dag för att lämna in förslag till namn på den nya friidrottsarenan är 15 juli.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons