Annons

Många jympade på Söderslättshallen

Medan popstjärnan Håkan Hellström sjunger om det ljuva livet i högtalarna lyfter fyrtio kvinnor och fyra män knäna upp mot armbågarna, om och om igen.
Trelleborg • Publicerad 8 januari 2004
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG - Kom igen, Lena! manar Hellström i refrängen och den lagom svettiga gruppen tar honom på orden. Hälen sätts i golvet, tårna pekar uppåt och alla rör sig i takt till musiken. Det är julgympa med Friskis & Svettis på Söderslättsgymnasiet och många har sökt sig dit för att smälta julskinkan och julölen. - Det brukar ofta vara stammisar som tränar nu i mellandagarna, berättar Friskis-värden Maj Lindberg medan hon tar en titt på medlemskorten vid ingången. Inne i salen har temperaturen stigit och en tysk technolåt får alla att tänja på stegen när det är dags att träna konditionen. Ledaren Jan Jacobsson, som har tio års erfarenhet av att hålla i gympapass, springer i mitten för att hålla tempot uppe. - Det har inte blivit någon träning för min del under julen, men att vara borta en vecka klarar man, säger han med ett leende. Blir det däremot två eller tre veckor börjar man känna av det. Både Jan Jacobsson och Maj Lindberg betonar vikten av att ta det lugnt i början om man inte är van. Max två pass i veckan i början, och gärna ett enklare pass som basgympa. Annars är det lätt att tappa sugen. - Det viktigaste är att ta sig upp ur soffan. Rom byggdes inte på en dag, tänk på det, säger Maj Lindberg. Friskis & Svettis i Trelleborg har heller inte byggt sin verksamhet på en dag. Den 27 februari är det 15-årsjubileum för föreningen som för närvarande har ca 300 medlemmar. - Den dagen ska vi ha en fest för medlemmarna. I juni ska vi ha en stor utegympa för alla trelleborgare, säger Inga Berggren, ordförande sedan ett år. - Jag gillar den här formen av motion. Det är roligt och den har många olika delar, både syretoppar och nervarvning. Och så stretchingen, sist men jätteviktig.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons