Annons

Många idéer för schlagerfirande i Trelleborg

En stor schlagerfest och storbildsskärmar som visar finalen. Det är några av idéerna som kommunen funderar på att verkställa när schlageryran slår ner i Skåne under Eurovision song contest.
Trelleborg • Publicerad 21 augusti 2012
Loreens seger gör att Sverige får anordna schlager-EM nästa år.
Loreens seger gör att Sverige får anordna schlager-EM nästa år.Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

En arbetsgrupp har bildats för att se hur Trelleborg kan vara en del av eurovisionfestligheterna när tävlingen äger rum i Malmö nästa år.

– Vi har haft ett inledande möte med brainstorming. Vilka kan vi locka med vilka evenemang? säger kommunalråd Ulf Bingsgård.

Annons

I arbetsgruppen ingår tjänstemän från kommunens olika kulturdelar men även privata aktörer. Förhoppningen är att Trelleborg ska kunna locka långväga gäster men även att trelleborgarna själva ska få njuta av glitter och glamour.

– Det ska framförallt vara en fest för trelleborgarna, säger Bingsgård.

När OS hölls i London fick flera ställen vara en del av evenemanget och Ulf Bingsgård hoppas att det ska bli en liknande struktur med Eurovision song contest.

– Förhoppningsvis får vi den officiella stämpeln att vi är en del av evenemanget trots att själva tävlingen är i Malmö, säger han.

Även om artisterna kommer försöka bo så nära tävlingsarenan som möjligt så tror inte Bingsgård att det är någon omöjlighet att locka dem söderut.

– Det skulle vara kul om vi kunde få hit en spansk sångerska som hälsar på vikingar i Trelleborgen. Det ska vara något speciellt som kan bli en nyhet i deras hemland.

Hittills är inget bestämt men det finns gott om idéer. En är att ordna en stor festkväll där finalen sänds på storbildsskärmar.

– Det är klurigt med vädret i och med att det kommer vara i maj. Frågan är om vi ska ha det ute eller inomhus. Just nu har vi många bollar uppe i luften, säger Ulf Bingsgård.

Arbetsgruppen kommer mötas igen om tre veckor.

Maria Sällberg
Lisa Kron
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons