Annons

Många har redan hittat nya vägen

Många trelleborgare verkar redan ha hittat den nya vägen in till staden från Maglarsprondellen. Vid en koll i rusningstid i fredags valde nästan fyra av tio den vägen.
Trelleborg • Publicerad 5 december 2012
Foto: 
Foto: 

Trelleborgs Allehanda gjorde en egen, helt ovetenskaplig, undersökning av hur förarna av personbilarna valde att köra ut och in ur Trelleborg i fredags. Men trots bristerna i undersökningen ger den ändå en viss fingervisning om att trelleborgarna redan verkar ha hittat den nya vägen.

Undersökningen genomfördes under en timme, mellan 15.45 och 16.45, vilket får räknas som rusningstid på fredagar. Sammanlagt passerade 642 personbilar Maglarsprondellen på väg in mot Trelleborg.

Annons

Man kan anta att det till stor del handlar om pendlare som återvänder hem efter veckans sista arbetsdag.

Av dessa var det 244, eller 38 procent, som valde att svänga in på den nya ringvägen och ta den vägen in till staden. 398 personbilar, eller 62 procent, valde att köra rakt fram som tidigare.

Ut från Trelleborg kom det sammanlagt 278 personbilar under eftermiddagstimmen på fredagen. 83 av dem, eller 30 procent, kom från Hedvägens förlängning och fortsatte in mot Malmö. 195, eller 70 procent, kom från Västra infarten.

En handfull bilar kom från Västra infarten och tog in på Hedvägens förlängning. Ett par bilar kom från Malmö och tog in på vägen mot Stavstensudde.

Under timmen som undersökningen genomfördes passerade drygt hundratalet lastbilar. Fem av dem körde in på eller kom från den nya ringvägen.

Kommunen planerar att genomföra vetenskapligt korrekta trafikmätningar på vägarna framöver.

Martin Falkenby
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons