Annons

Många hade velat strejka

Trots att fackförbundet Kommunal varslar i stort sett alla medlemmar i 137 kommuner om strejk drabbas varken Trelleborg eller Vellinge.
Trelleborg • Publicerad 7 maj 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Ett par timmar efter beskedet om storvarslet för de 47 000 kommunalarbetarna genomförde Kommunal en planerad demonstration genom Trelleborg. Alla Kommunals sektioner i Skåne genomförde någon form av manifestation i går. Av Trelleborgs drygt 2 100 medlemmar slöt uppskattningsvis 400 personer upp på demonstrationen för att visa sitt missnöje med lönerna. - Vi är minst dubbelt så många som på första maj. Det är kul att folk har vaknat. Jag hoppas att arbetsgivarna gör det också, sa Thomas Ohlin, som arbetar på kommunens fastighetsförvaltning och som gick längst fram i det flera hundra meter långa tåget som avgick från Folkets park till taktfasta slag av tre trumslagare från Söderslätts musikkår och till slagord som "Vi står i kö för att byta kön, hur får vi annars högre lön". Gun Tenggren, Kommunals ombud i Trelleborg, trodde dock att det fanns många medlemmar som var besvikna över att inte få gå ut i strejk. - På sätt och vis är det bra att vi inte behöver strejka i Trelleborg men många medlemmar tycker att det är lamt. De vill fajtas mer. Vi är kampsugna och alla är väldigt engagerade. Många känner att det är nu eller aldrig som gäller, sa Gun Tenggren, nöjd med strejkvarslet av de 47 000 medlemmarna runt om i landet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons