Annons

Många grushögar i Trelleborg

Under natten till onsdag stängs Kontinentgatan av när vägen ska lagas. Det är bara en av de gator i Trelleborg där det grävs just nu, totalt pågår minst tolv grävningar i staden.
Trelleborg • Publicerad 22 juli 2013
Det är inte bara i centrala Trelleborg som trottoarerna är avspärrade, längs Dalköpinge strandväg görs förstärkning av elkablar.
Det är inte bara i centrala Trelleborg som trottoarerna är avspärrade, längs Dalköpinge strandväg görs förstärkning av elkablar.Foto: Claes Nyberg

Att det grävs så mycket har flera förklaringar, bland annat tar kommunen ett grepp om gamla vattenläckor. När vintern blev till vår uppstod många vattenläckor runtom kommunen. De lagades förstås direkt, men hålen som grävs lagas bara provisoriskt med så kallad kallmassa som ska sätta sig i ungefär ett halvår innan hålet kan lagas permanent.

Och det är just det som sker nu, bland annat på Valldammsgatan och tidigare nämnda Kontinentgatan som alltså stängs av från klockan 19 på tisdagskvällen till klockan 8 onsdag. Där ska gatsten sättas i de områden som nu är täckta med ett asfaltsliknande material. Men det finns fler orsaker till de många grushögarna längs Trelleborgs gator.

Annons

-Telia har mycket kabelfel för tillfället, det är en av de största anledningarna, säger gatutekniker Greger Persson.

Dessutom bygger Trelleborgs bredband AB ut sitt nät i området runt Liljeborgsskolan. Det här arbetet är i princip klart men kan fortfarande störa förbipasserande. Vid Klostergränden har Trelleborgs fjärrvärme AB nyligen grävt ner kablar, enligt Greger Persson kommer arbetet där att stå relativt stilla ett tag pågrund av semestrar.

-En grävning genererar inte sällan ytterligare en grävning och det grävs mycket i centrum just nu. Trelleborg är ingen sovande stad, här händer faktiskt grejer, säger Greger Persson.

Louise Löfgren
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons