Annons

Många fortkörare på Skegrie byaväg

Många bryter mot hastighetsbegränsningen på Skegrie byaväg. Snabba bilister, tung trafik och smala trottoarer är en fara för barnfamiljerna i området. Det menar Per Nordström som sedan fem år bor med sin familj längs vägen.
Trelleborg • Publicerad 20 februari 2004
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

- Inga håller hastigheten på 50 kilometer i timmen, säger han. - Och var kommer all tung trafik från? De får knappt plats på vägen. Per Nordström tror själv att många genar när de kör mellan Trelleborg och Malmö. Speciellt eftersom trafiken är extra hård på morgonen och kvällen. Han har tagit del av en mätning som Vägverket gjorde 1999 och då passerade mellan 1 300 och 1 900 fordon vägen varje dag. Sedan dess har trafiken ökat. Han tycker nu det är extra viktigt att Skegrie byaväg blir säkrare, eftersom ett generationsskifte sker bland de boende runt vägen. Många barnfamiljer flyttar in och rör sig längs vägen. - Jag har själv blivit omkörd mitt inne i byn när jag kört i 50. Respekten för hastighetsbegränsningen är väldigt liten, berättar Per Nordström. Under sina fem år som boende i Skegrie har han aldrig upplevt en hastighetskontroll och han tycker att det är dags att polisen tar tag i saken. Han har varit i kontakt med polisen men inget har hänt hittills. - Om det inte finns några kontroller åker ingen fast och då fortsätter man att köra för fort. Om ingen förbättring sker överväger Per Nordström med familj att flytta till ett säkrare ställe. Han tror många andra boende runt vägen känner på samma sätt. Förutom hastighetskontroller finns andra sätt att påverka bilisterna. Sätt som Per Nordström tidigare själv varit emot. - Jag gillar inte vägbulor egentligen, men nu kanske det är nödvändigt. Text: Kristofer Naess

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons