Många fick smaka nära mat
– Vi har knutit en rad producenter till oss och hoppas få med fler, säger han.
Håkan Lindahl hoppas att satsningen ska ge fördelar både åt skolan och producenterna.
– Dels får eleverna lära sig om råvarorna, dels kan producenterna se vad vi kan göra för att förädla råvarorna, säger han.
Eleverna har också besökt en del av producenterna för att se hur man får fram bra råvaror.
Det är dock inte ofta som restaurangskolan serverar så många på en gång. Håkan Lindahl liknade lite en nervös general före ett slag när gästerna vällde in i matsalen på restaurangskolan.
Inne i köket var Kristoffer Nagy en av eleverna som arbetade med att serva gästerna.
– Det är spännande med så många gäster som ska mat på en gång. Jag gillar när det är stressigt och ska gå fort. Det är roligt, berättade han medan han lade upp ratatouille på serveringsfat.
Gästerna bestod dels av privatpersoner, dels av ett par föreningar som bestämt sig för att äta lunch på restaurangskolan.
– Vi är ett gäng kusiner, berättar Ulla Persson, som bjudit med Vivi-Ann Jönsson, Lasse Jansson och Lasse Jönsson på lunchen. Vi brukar gå hit ibland och gillar maten här.
Buffén bestod av lamm- och kalkonkött, nypotatis, potatisgratäng, buljongkokt matvete, ratatouille, foccachio-bröd, sparris och morötter. Till det serverades flera olika såser.
Lokala producenter var Böste grönsaker, Sydtomater, Toftebo kalkon, lamm från Skabernäs, ägg från Fru Ohlander, Dessutom fanns LRF Smyge och Svenska kockars förening, Skåne på plats.