GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Många får sina utemöbler stulna

De senaste veckorna har flera Trelleborgare fått sina utemöbler stulna. Både privatpersoner och företag har drabbats.
Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

I lördags upptäcktes att två stolar värda 6 000 kronor hade stulits från en villaträdgård på Hummervägen. Detta är bara en i raden av stölder av utemöbler den senaste tiden.

Mellan den 22 och 23 maj stals en svartmålad bänk har från en trädgård på Hellmansgatan. Värdet på bänken är inte känt.

Vid samma tidpunkt råkade ett företag på Stavenstensvägen ut för en liknande stöld. Den gången blev bytet bord, en bänk och flera stolar.

I början på maj drabbades också en privatperson på fiskaregatan och ett äldreboende i Trelleborg av möbelstölder. Sammanlagt har TA rapporterat om ett tiotal möbelstölder den senaste tiden.

Enligt Bosse Andersson på Trelleborgspolisen brukar utemöbler stjälas när våren och sommaren kommer. Men i år är stölderna fler än förra året.

– Det är svårt att säga exakt men känslan är att är fler i år. Framförallt har det eskalerat senaste tiden, säger han.

Läs mer