Många drar nytta av möjlighet att påverka

I ett halvår har trelleborgarna nu haft möjlighet att lämna in så kallade medborgarförslag. Och resultatet är positivt.
Trelleborg • Publicerad 1 juli 2005

Den 1 januari gavs alla invånare i Trelleborgs kommun möjlighet att lämna in sina egna idéer och lösningar på olika frågor, som medborgarförslag. Hittills har kommunkansliet fått ta emot 22 medborgarförslag.

– Jag trodde nog inte att det skulle komma in så många, säger kommunalrådet Egil Ahl (s).

Förslagen visar en kraftig tonvikt på frågor som rör barn och ungdomar eller trafik. Hälften av de 22 förslagen handlar om vägar, cykelvägar och gångbanor. Fem stycken rör förskola, skola och ungdomsfrågor. Egil Ahl är inte förvånad över inriktningen på förslagen.

– Det är de kontakterna som de flesta medborgarna har med samhället, säger han.

Medborgarförslagen behandlas precis som vanliga motioner till kommunfullmäktige. Efter att de kommit kommunen tillhanda skickas de ut på remissomgång till berörda facknämnder. När förslagen kommer tillbaka till kommunstyrelsen bereds de eventuellt ytterligare för att sedan lämnas över till fullmäktige för beslut. Många medborgarförslag innebär mer arbete för kommunkansliet.

– Det krävs en viss administration kring det, säger kanslichefen Jonny Sjöquist.

Hur mycket merarbete det handlar om finns det inga siffror på ännu. Både Jonny Sjöquist och Egil Ahl är dock positiva till möjligheten för invånarna att lämna medborgarförslag.

– Allt man kan skapa för att få allmänheten engagerad av sitt samhälle är bra, säger Egil Ahl.

Vinsten med medborgarförslag är enligt Egil Ahl den dialog som kan komma till stånd mellan beslutsfattare och medborgare. Det kan ställas i kontrast mot de budskap som framförs på tidningarnas insändarsidor menar han.

– Man är inte anonym när man lämnar in ett medborgarförslag utan avsändaren är tydlig och då kan man föra en dialog. Det är en fördel, säger Egil Ahl.

Av de 22 förslagen har hittills två besvarats och båda har delvis fått positivt gensvar. Kommunens mål är att så långt det är möjligt besvara medborgarförslagen inom sex månader.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.