Annons

Många dopp ska lära barn att simma

I stället för att simma en gång i veckan under en hel termin finns nu möjlighet att testa en mer intensiv form av undervisning på badhuset.
Trelleborg • Publicerad 25 oktober 2013
Foto: 

I samband med terminsstarten förstod personalen på Trelleborgs badhus att två av tre nybörjargrupper inte skulle bli fulltecknade. När halva terminen nu har gått har man valt att placera de anmälda barnen i olika fortsättningsgrupper beroende på hur mycket de hunnit lära sig. På så sätt har två bassängtider blivit lediga och en ny möjlighet att lära sig simma har dykt upp.

– Vi vet inte varför det var så få anmälda, för det är överlag en stor efterfrågan på simskoleplatser, säger badhusföreståndare Karolina Jonasson. Därför testar vi nu om det finns intresse för en intensivsimskola.

Annons

Veckan efter höstlovet startar en sex veckor lång kurs för icke simkunniga barn från fem år och uppåt. Totalt hinner man med två bad i veckan fram till lucia.

– Det kan vara ett bra sätt att lära sig. Vi brukar få bra resultat på sommarsimskolan som ju också är väldigt intensiv, säger Karolina Jonasson.

Anmälan till kursen görs i badhusets entré. Antalet platser är begränsat till 15. Minst sex anmälda krävs för att det ska bli av.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons