Annons

Många deltog i skallgång efter försvunnen kvinna

En 34-årig kvinna i Trelleborg är försvunnen sedan i helgen. Föreningen Missing people har genomfört två skallgångar efter kvinnan. Polisen misstänker inget brott.
Trelleborg • Publicerad 28 april 2014

Missing people fick sent på söndagskvällen en vädjan från anhöriga om hjälp med att hitta en 34-årig kvinna från Trelleborg. Hon hade då varit försvunnen sedan 15-tiden i lördags då hon lämnade sin bostad.

Föreningens representanter beslutade att genomföra en akut skallgång kring Albäckskogen. Ett 70-tal personer ställde upp och sökandet pågick fram till klockan fem på måndagsmorgonen men utan resultat.

Annons

– Vi gör detta helt ideellt. I första hand handlar det om att rädda liv och i andra hand om att de anhöriga ska få ett avslut, säger Victoria Turudic från Missing people Östra Skåne.

Nästa skallgång började klockan 17 på måndagskvällen. Denna gång var utgångspunkten Maglarps gamla kyrka.

– Det är lite närmare hemmet där hon ska ha blivit sedd senast, säger Victoria Turudic.

Innan Missing people genomför en skallgång och lägger ut en efterlysning ser de till att få ett godkännande från minst två anhöriga samt bekräftar att en polisanmälan om försvinnandet är gjord. Dessutom kontaktar de den försvunne via sms för att försöka utesluta att det inte rör sig om någon som frivilligt håller sig undan.

Den försvunna 34-åriga kvinnan uppges ha mörkt hår och var, enligt Missing peoples efterlysning, klädd i grå mjukisbyxor, mörkblå tröja med gul text samt en grå/blå jacka när hon försvann.

Polisen bekräftar att kvinnan är försvunnen. Det är hennes anhöriga som gjort polisanmälan.

– Det här är ett ärende där vi inte misstänker något brott. Vi samlar in uppgifter och gör en inledande undersökning. Sedan får vi se vad som händer, säger polisinformatör Ewa-Gun Westford.

Ett vittne som kontaktat Trelleborgs Allehanda berättar att han i söndags förmiddag observerade en kvinna vars signalement stämmer med det på den försvunna 34-åringen. Kvinnan ska ha befunnit sig på Kattebäcksvägen omkring klockan 10.30.

Mannen som såg henne försökte kontakta polisen på måndagsförmiddagen då han misstänker att det var den försvunna 34-åriga kvinnan som han sett. Men lyckades, trots flera försök, inte komma fram till någon som kunde ta emot hans uppgifter.

– Det kan ju vara bra för dem att känna till så det är väldigt märkligt att de inte kan svara, menar han.

Annons

Vid gårdagens skallgång öppnade Inger Krigström, komminister i Hammarlövs församling, upp Maglarps nya kyrka för Missing people. Hon kokade kaffe och ordnade mackor.

– Gör jag det kan jag kanske avlasta någon annan. Vi håller öppet så att de får el till sina datorer och tillgång till toalett, säger Inger Krigström.

LÄS MER:

Kvinnan återfunnen: http://www.trelleborgsallehanda.se/trelleborg/article2148761/Saknad-34-arig-kvinna-ater.html

Lisa Kron
Jenny Isaksson, Louise Cronholm Löfgren, Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons