Många besökte konferens om ätstörningar

Tjejzonen i Trelleborg arrangerade på fredagen en välbesökt konferens om ätstörningar.
Trelleborg • Publicerad 18 november 2011
Karin Lindfors har arbetat med ätstörningar i tio år på ungdomsmottagningen i Trelleborg. Hon tyckte att konferensen behandlade en intressant fråga och hoppades kunna lära sig något nytt.
Karin Lindfors har arbetat med ätstörningar i tio år på ungdomsmottagningen i Trelleborg. Hon tyckte att konferensen behandlade en intressant fråga och hoppades kunna lära sig något nytt.Foto: 
Ulf Wallin från Kompetenscentrum för Ätsörningar SYD föreläste om behandling och aktuell forskning om ätstörningar.
Ulf Wallin från Kompetenscentrum för Ätsörningar SYD föreläste om behandling och aktuell forskning om ätstörningar.Foto: 
Eva von Dewall ville sprida information om den nystartade KBT-behandlingen av ätstörningar på allmänpsykiatriska mottagningen.
Eva von Dewall ville sprida information om den nystartade KBT-behandlingen av ätstörningar på allmänpsykiatriska mottagningen.Foto: 
Lotta Zetterqvist från Tjejzonen var med och arrangerade konferensen. Hennes förhoppning var att besökarna skulle inspireras att starta tätare samarbeten med varandra.
Lotta Zetterqvist från Tjejzonen var med och arrangerade konferensen. Hennes förhoppning var att besökarna skulle inspireras att starta tätare samarbeten med varandra.Foto: 

Personal från Elevhälsan, Barn- och ungdomspsykiatrin, Socialtjänsten och ungdomsmottagningarna i Skåne träffades och bildade nätverk.

Under dagen hölls flera föredrag om arbetet mot ätstörningar och Tjejzonens verksamhet presenterades.

Louise Löfgren
Jonathan Salomonsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.