Annons

Månfarare, hemlöshet och flyktingar på schemat i höst

Föreläsningar om hur det är att ha sitt hem i rymden till upplevelsen av att vara hemlös. Föredragsserien Kl 7 är tillbaka för över tjugonde året i rad och i höst bjuds det som vanligt på en blandad kompott.
Trelleborg • Publicerad 3 september 2011

TRELLEBORG. Nästa vecka drar en ny omgång av den återkommande föreläsningsserien igång på biblioteket. Föredragen börjar alltid klockan 19 och är ett samarbete mellan Trelleborgs bibliotek och ABF. Först på programmet finns en berättelse av Enrique Pérez om hur det var att komma till Sverige från Chile som politisk flykting. Det är även en historia om att leva i två världar, att vara ”svensk” och ”chilensk” på samma gång.

-I oktober kommer en föreläsning om de hemlösas verklighet. I anslutning till denna kommer vi även att ha en bildutställning där hemlösa har fått vars en kamera för att kunna fotografera sina känslor, säger Marianne Ljungberg på ABF som är en av dem som håller i Kl 7.

Annons

Föreläsningsserien avslutas i december med ett besök från filmmanus- och bokförfattaren Kjell Sundstedt. Han kommer bland annat diskutera dagens människosyn i förhållande till den som rådde fram till 1975 då tvångssterilisering tilläts i Sverige.

-Syftet med föreläsningarna är att människor möts och får nya kunskaper om olika områden och ämnen, säger Marianne Ljungberg.

Louise Löfgren
Charlotte Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons