Annons

Man stoppades med 275 000 knarktabletter gömda i minibuss

När 56-åringen stoppades av tullen i Trelleborg hade han drygt 275 000 narkotikaklassade tabletter gömda i minibussen han körde. Nu döms han till fem års fängelse.
Trelleborg • Publicerad 12 december 2019
Mannen hade en stor mängd narkotikaklassade tabletter i fordonet, Rivotriltabletter samt Ksaloltabletter. Bilden är tagen vid annat tillfälle.
Mannen hade en stor mängd narkotikaklassade tabletter i fordonet, Rivotriltabletter samt Ksaloltabletter. Bilden är tagen vid annat tillfälle.Foto: Erlend Aas

Det var i oktober i år som 56-åringen blev kontrollerad av tullen i Trelleborgs hamn. Gömda i bland annat bilens dörrar, ryggstöd, säten och i bilens reservdäck hittade tullpersonalen totalt drygt 275 000 narkotikaklassade tabletter.

Mannen har i förhör själv hävdat att han av en slump han träffade två bekanta i en ort i Rumänien och då fick uppdraget att köra ett fordon till Oslo. När han vid ankomsten till Trelleborg blev stoppad förstod han för första gången att det fanns narkotika i minibussen.

Annons

Men Ystads tingsrätt skriver i sin dom att det är ”synnerligen osannolikt” att någon skulle låta 56-åringen transportera narkotikan – som är värd en betydande summa – utan att informera om lasten. Även att han skulle transportera ett fordon utan att ställa vidare frågor, och att han slumpvis skulle valts ut som chaufför anser rätten är osannolikt. Man anser det klarlagt att 56-åringen fungerat som narkotikakurir och varit införstådd med vad han transporterade.

Ystads tingsrätt fäller därför 56-åringen för grov narkotikasmuggling. Han döms till fängelse i fem år samt utvisning. Han får inte lov att återvända till Sverige före december 2029.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons