Annons

Man sparkade omkull tänd fyrverkeritårta

En snart 60-årig man som blivit irriterad på nyårsnattens fyrverkerier sparkade omkull en tänd fyrverkeritårta, enligt en polisanmälan.
Trelleborg • Publicerad 2 januari 2020
Nyårsraketer av flera olika slag i lådor, så kallade tårtor, har blivit populära sedan raketer på pinne blivit tillståndspliktiga. Arkivbild.
Nyårsraketer av flera olika slag i lådor, så kallade tårtor, har blivit populära sedan raketer på pinne blivit tillståndspliktiga. Arkivbild.Foto: Karin Zetterlund

Händelsen, som resulterat i både anmälan och motanmälan, inträffade på Kraftgatan i centrala Trelleborg, strax före tolvslaget på nyårsafton.

Ett yngre par var i färd med att aptera en så kallad fyrverkeritårta, när ett par i medelåldern kom förbi. Mannen gav uttryck för irritation över det myckna smällandet, en dispyt uppstod och enligt det yngre paret gick han fram och sparkade omkull tårtan, som just antänts. Följden blev att raketer fyrades av med fara för de åskådare som samlats på platsen. Ingen ska dock ha skadats av de horisontella raketerna.

Annons

60-åringen har anmäls för skadegörelse och allmänfarlig vårdslöshet, medan han och hans sällskap i sin tur anmält det yngre paret för hot och ofredande.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons