Annons

Man skjuten utomhus i Trelleborg – en person anhållen

En man i 30-årsåldern hittades under tisdagseftermiddagen skottskadad utomhus på Malörtsvägen i Trelleborg. Enligt regionens presstjänst vårdas mannen för allvarliga skador.
Under tisdagskvällen genomförde polisen ”aktiviteter” på olika adresser i staden. Vid 20-tiden kunde man gripa en person.
Trelleborg • Publicerad 13 juni 2023 • Uppdaterad 14 juni 2023
Händelsen ska ha inträffat i anslutning till ett bostadsområde med flerfamiljshus.
Händelsen ska ha inträffat i anslutning till ett bostadsområde med flerfamiljshus.Foto: Tomas Nyberg

Strax efter halv fyra på tisdagen fick polisen in flera samtal om att skott avlossats mot en person utomhus på Malörtsvägen.

En man i 30-årsåldern påträffades då med skottskador. Mannen fördes med ambulans till Skånes universitetssjukhus, Sus, i Malmö. Vid 19-tiden meddelades det att hans skador är allvarliga.

Polisen säkrar spår och förhör vittnen på platsen.
Polisen säkrar spår och förhör vittnen på platsen.Foto: Tomas Nyberg
Annons

Skjutningen skedde utomhus i anslutning till ett bostadsområde på Malörtsvägen.

– Det är inte rubricerats än men det är troligt att tänka att det rör sig om försök till mord, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Flera polisresurser har skickats till platsen.
Flera polisresurser har skickats till platsen.Foto: Tomas Nyberg

Ett område i anslutning till den misstänkta brottsplatsen spärrades av för brottsplatsundersökning. Polisen förhörde vittnen och säkrade spår. De ville på tisdagskvällen inte gå in på vilka eventuella beslag som gjorts.

Polisen sökte efter misstänkt gärningsperson, bland annat med helikopter och specialsökhund som är särskilt tränad i att eftersöka och hitta spår efter skjutvapen.

Polisen valde under kvällen att utöka avspärrningarna vid brottsplatsen.

– Det är inget ovanligt och syftet med det är att göra en optimal brottsplatsundersökning. Bakgrunden till ett sådant beslut kan vara att vi får ny information som vi inte hade i det initiala läget, eller att kriminalteknikerna vill att vi spärrar av en större yta.

– Hursomhelst, vi har nu ett stort arbete att sammanställa utredningsmaterialet och vi söker efter den eller de som ligger bakom det här, säger Rickard Lundqvist.

Inför kvällen gick polisen ut med information att de även kommer att flyga med drönare, så kallad UAS, i området för att få en överblick av brottsplats och närområdet.

Under kvällen inkom tips från läsare om en större polisinsats i östra delen av Trelleborg. Vid 21:30 sa Rickard Lundqvist på polisen:

– Jag kan bekräfta att vi har haft aktivitet, att vi har utfört arbete, på olika adresser i Trelleborg. Vilka adresser det är och vad vi har gjort, det kan jag inte gå in på. Ingen är gripen i nuläget, men vi jobbar naturligtvis vidare med detta.

Annons

Vid 02-tiden, natten mot onsdag, kan polisen bekräfta att en person har gripits.

– En person är frihetsberövad. Personen greps vid 20-tiden på tisdagskvällen, säger Pär Hallin Kvalvik, jourhavande förundersökningsledare vid Ystadspolisen.

Under onsdagsmorgonen berättar Pia Broman, stationsbefäl i Ystad, att den gripna är anhållen. I övrigt är hon förtegen.

Rubriceringen är mordförsök.

– Jag vet inte i vilken form, om personen misstänks vara gärningsman, anstiftare eller medhjälpare, säger Pia Broman.

Under dagen ska de fortsätta utreda för att skapa sig en bättre bild av vad som hänt.

– Förhör med vittnen, förhör med målsägaren. Jag tror att man ska göra fler tekniska undersökare. Det här kommer ta tid. Många kommer säkert höra av sig med tips. Alla iakttagelser är jätteviktiga.

Händelsen inträffade utomhus på tisdagseftermiddagen.
Händelsen inträffade utomhus på tisdagseftermiddagen.Foto: Jenny Isaksson
Alva AndersdotterSkicka e-post
Fredrik SjöstrandSkicka e-post
Esbjörn GuwalliusSkicka e-post
Peter OttossonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons