Annons

Man ska ha husvagn...

Trelleborg • Publicerad 5 augusti 2011
Gustav, Erik, Karin och Klas Dahlström
Gustav, Erik, Karin och Klas DahlströmFoto: Tom Wall
Sten och Lilian Pettersson
Sten och Lilian PetterssonFoto: Tom Wall
Oscar Magnusson
Oscar MagnussonFoto: Tom Wall
Ruth Nilsson
Ruth NilssonFoto: Tom Wall

Ruth Nilsson:

– Jag och min man Lars Nilsson köpte husvagn 2002 i samband med att vi blev pensionärer. De första åren hade vi säsongsplats i Ängelholm, men för fyra år sen hittade vi hit till Skateholm. Här har vi samma plats varje år.

Annons

Min man och jag träffades på äldre dar, men har båda två campat även tidigare. Jag tycker att när man blivit så pass till åren som vi ska man inte fara omkring. Då är det skönt att vara på samma plats.

På helgerna åker vi hem till Eslöv där vi har hus, annars är vi här hela tiden mellan den 15 april och den 15 september. Vår vagn är 6,5 meter och här har vi det mesta vi behöver. Om vi inte haft förtältet hade det varit trångt, men nu är det gott om plats.

Regnar det mycket kan det bli tråkigt att bara sitta inne. Då åker vi hem, eller också får man hitta på något annat. Imorgon ska vi till exempel åka till Tyskland med en sådan där bilfemma.

Oscar Magnusson:

– Vi har varit säsongsboende här på Granhyddan i 16 år. När vi började komma hit var här fullt med långliggare. Vid midsommar ett år var vi 145 personer som satt vid långbord tillsammans.

Men detta blir sista året vi kommer hit. Nu ska vi göra något annat, vi jagar en husbil. Hittar vi en kommer vi kanske att börja åka utrikes också.

Vi har alltid campat. På 1950- och 60-talen tältade vi. Först själva, sen med barnen. Då åkte vi runt i Norden. Sen gick vi över till husvagn, först hyrde vi vagn men sen hittade vi en som vi köpte.

Det är något visst med campinglivet, det är fritt och man träffar andra människor.

Sten och Lilian Pettersson:

– Det är inte första gången vi är här på Dalabadet. Det är en bra camping, man kan tura till Tyskland till exempel. Det var några långliggare som tipsade oss om det en gång.

Annons

Förr var vi själva långliggare, men nu åker vi runt och stannar på lite olika ställen istället. Den här gången tar vi nog ostkusten hem, där är fint. Det är vädret som får avgöra vart vi kör.

Eftersom vi har hus och trädgård hemma är vi inte borta så länge åt gången, vi måste hem och klippa gräset. Ungefär en vecka är vi ute och kör innan vi åker tillbaka till Linköping.

Gustav, Erik, Karin och Klas Dahlström:

– Det är så flexibelt med tält, man måste inte boka plats. Vi bestämde oss för att åka hit till Dalabadet efter att ha kollat väderprognoserna. Det är första gången vi är här, men allt verkar funka bra.

Vi kommer från Norsholm, mitt emellan Norrköping och Linköping. Vi åker på semester tillsammans med en annan familj som vi brukar åka tillsammans med. Det är bra, så får barnen kompisar.

Nu när barnen är större funkar det bra både att tälta och att sitta i bilen. De tycker att det är mysigt att sova i tält.

Camping är bra semester. Det kostar inget, är smidigt och man måste inte planera så mycket. Eftersom vi har ett stort tält kan vi sitta inne om det regnar, det går till och med att laga mat inne.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons