Annons

Man ska betala 20 000 för nerklottrat tåg – får behålla färgburkar

Den unge mannen klottrade i julas ner ett tåg på Trelleborg C. Nu ska ska han betala drygt 20 000 kronor i skadestånd – men får behålla vissa av sina sprejburkar med färg.
Trelleborg • Publicerad 23 september 2019
Tåget, och graffitin, på bilden är inte det som nämns i texten. Arkivfoto.Foto: Tom Wall

Den snart 20-årige mannen har erkänt skadegörelsen som ägde rum den 23 december i fjor. Det finns även ett vittne till händelsen. Mannen fälls för skadegörelse och får en villkorlig dom. Han ska även betala 50 dagsböter på totalt 2 500 kronor samt ett skadestånd till Skånetrafiken på 21 552 kronor.

När det gjordes husrannsakan hittade man sprejburkar med färg dels på vinden, dels i mannens sovrum. Utredningen, och hans egna uppgifter, har visat att det var burkarna på vinden som användes när han klottrade på tåget. De kommer därför att tas i beslag.

Annons

Sprejburkarna som låg i mannens rum var oanvända. Tingsrätten skriver i sin dom att det inte finns tillräckliga skäl att förverka de oanvända burkarna, och mannen får därför tillbaka dem.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons